Αποξηραμένα Φύλλα Ιπποφαές

ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Αποξηραμένα Φύλλα Ιπποφαούς

Φύλλα Ιπποφαούς

Φύλλα Ιπποφαούς

  Tα φύλλα ιπποφαούς γίνονται και θεραπευτικά ροφήματα.

  Το τσάι που παράγεται από τα φύλλα περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και λιπαρά οξέα. Μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου περιέχονται στα φύλλα του Ιπποφαούς. Όπως επίσης και β-καροτίνη, φλαβονοειδή, λυκοπένιο, πολυφαινόλες  φολικό οξύ, κατεχίνες, φερουλικό οξύ, σαλικυκλικό οξύ, βιταμίνη Ε και ελλαγικό οξύ.

Οι χρήσεις του είναι εναντίον του βήχα, ως αποχρεμπτικού αλλά και σε νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος,για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος  όπως και της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Το τσάι συνήθως χρησιμοποιείται για τη μείωση της πίεσης, μείωση της χοληστερόλης και αύξηση της  γονιμότητας. Ενδυνάμωση οστών, ενδυνάμωση μυών, ανακούφιση πόνου, και αναζωογόνηση δέρματος.

Το αφέψημα από ιπποφαές εφαρμόζεται σε εγκαύματα από τον ήλιο για να μειώσει πιθανά πρηξίματα, ερεθισμούς και για να επιταχύνει την επούλωση. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι περιέχουν και αντιβιοτική δράση.

Tα αποξηραμένα φύλλα του ιπποφαούς μας προσφέρουν ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό αφέψημα, περιλαμβάνουν έως και 24% πρωτεΐνες.

Οδηγίες για την παρασκευή ροφήματος με αποξηραμένα φύλλα ιπποφαούς:

  1. Ένα φακελάκι (tea bag) από την συσκευασία αποξηραμένων φύλλων ιπποφαούς.
  2. Βράζουμε νερό στο βραστήρα.
  3. Σε ένα φλιτζάνι τοποθετούμε το φακελάκι.
  4. Ρίχνουμε το βραστό νερό.
  5. Το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά.
  6. Απολαμβάνουμε.

Τα αποξηραμένα φύλλα του ιπποφαούς όταν γίνονται ρόφημα ταιριάζουν επίσης με το τίλιο, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, τη μέντα και το τζίντζερ.

*Σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν αντικατάστατο κάποιας φαρμακευτικής αγωγής.


Δεν Επιτρέπονται τα σχόλια σε αυτό το άρθρο