Αγροτικός συνεταιρισμός Πελοποννησιακή Γη, Διαδικτυακή Βάση Διαχείρισης Δεδομένων ιχνηλασιμοτητας & Ασφάλειας Τροφίμων

 Διαδικτυακή Βάση Διαχείρισης Δεδομένων ιχνηλασιμοτητας & Ασφάλειας Τροφίμων

 

 Σας παρουσιάζουμε την διαδικτυακή βάση διαχείριση δεδομένων ιχνηλασημότητας e-cert.gr που υποστηρίζει τις καλλιέργειες των μελών του  συνεταιρισμού «Πελοποννησιακή Γη».

 Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.
 Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.  Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων.

Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει). Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Εμείς ως παραγωγοί αναγνωρίζοντας τις εκπληκτικές του ιδιότητες προχωρήσαμε ένα βήμα ακόμα, ψηφιοποιήσαμε τα δεδομένα καλλιέργειας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε προσωπικά μέσα από την ψηφιακή διαχείριση και το E-cert που υποστηρίζει την προσπάθεια μας αυτή.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Βασίλης Κωνσταντινίδης

Πρόεδρος ΔΣ

Δείτε περισσότερα για την υπηρεσία στην σελίδα του e-cert.gr εδώ

 


Δεν Επιτρέπονται τα σχόλια σε αυτό το άρθρο